maandag 29 oktober 2012

Mens &Samenleving

Paul Verhaeghe 2

'Kort samengevat:
hoe groter de inkomensverschillen in een regio, des te meer mentale stoornissen, tienerzwangerschappen, kindersterfte, agressie, criminaliteit, drugsgebruik en pillen; des te lager de gemiddelde levensverwachting, lichamelijke gezondheid,onderwijsresultaten, sociale mobiliteit en ruimer, de gevoelens van veiligheid en geluk. 
Bovendien – en dit zal voor veel mensen zeer verrassend zijn – gelden deze resultaten voor alle lagen van de bevolking, en blijven ze niet beperkt tot
de laagste sociale klassen.'

Ik ben akkoord met het feit dat er in elke laag van de bevolking tienerzwangerschappen, agressie, criminaliteit, drugsgebruik en pillen, .... zijn. Of dit te wijten is aan de inkomensverschillen zal ik toch eens moeten nadenken. Volgens mij is het wel zo dat de hogere klassen meer geld hebben om bijvoorbeeld drugs en pillen te kopen. De lagere klasse heeft drugs dan meer nodig doordat ze misschien wel ongelukkig zijn. Zo kan je bij de vraag komen: 'Maakt geld gelukkig?' Gelukkig zijn is wel een must om 'goed' in de maatschappij te staan. Volgens mij als je gelukkig bent zal je ook minder agressie hebben, zal er minder criminaliteit zijn, is er geen nood aan drugs (hoewel dit ook soms stoerdoenerij is om erbij te horen) en zijn je lichamelijke gezondheid en onderwijsresultaten beter.

Dat mentale stoornissen met de inkomensverschillen te maken hebben, denk ik niet. Ook tienerzwangerschappen hebben daar niets mee te maken volgens mij. Je hebt dat helemaal zelf in de hand. Het is hoe je ermee omgaat.

1 opmerking:

  1. Hey
    Ik denk dat ook tienerzwangerschappen kunnen te maken hebben met inkomensverschillen want wanneer je in een lagere klasse bevind dan kan je minder voorbehoedsmiddelen raadplegen en kopen dan mensen in een rijkere klasse.

    Met warme groeten
    Bianca

    BeantwoordenVerwijderen